Īrijas laukos grib atļaut braukšanu dzērumā (55)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Īrijas reģionālās pašvaldības plāno mainīt valstī pieņemtos likumus, cilvēkiem nomaļākos valsts apgabalos pie auto stūres ļaujot sēsties nedaudz iereibušiem, raksta «Daily Mail».

Ar priekšlikumu nācis klajā neatkarīgais deputāts Denijs Hīlijs-Rei, un to ar pieci pret trīs atbalstīja valsts dienvidrietumos esošā Kerijas apgabala padomes deputāti.

Padome priekšlikumu atbalstīja pēc tam, kad vairāki pabu īpašnieki - politiķi paziņoja, ka šāds solis ļaušot novērt depresijas izplatību un pašnāvības.

Iniciatīvas autors uzsver, ka lauku reģionos «cilvēki izmanto ļoti mazas nozīmes ceļus, kuros ir ļoti maza satiksme», un «nekad nevienu neesot nogalinājuši». Pie tam tas nākšot par labu arī vientuļiem cilvēkiem, kuri kopš stingro likumu ieviešanas vairoties iet sabiedrībā.

Paredzēts, ka braukšana būs atļauta ne vairāk kā pēc «divu vai trīs dzērienu izdzeršanas».

Lēmums jāpieņem tieslietu ministram

Īrijas kārtība paredz, ka priekšlikumu tagad jāskata valsts tieslietu ministram Alanam Šeteram, kura varā būs lemt, vai jautājums jāskata valdībā.

«Mēs lūdzam tieslietu ministru nākt klajā ar šo likumu, lai dotu iespēju policijai izsniegt nomaļās vietās dzīvojošiem cilvēkiem īpašas atļaujas, kas ļautu viņiem no tuvākā paba braukt uz savām mājām pēc diviem, trīs izdzertiem dzērieniem, ja viņi izmanto nomaļus ceļus un brauc ļoti lēni,» teikts iesniegumā ministram.

«Viņi brauc pa nelieliem ceļiem, bieži ar traktoriem, tur ir maza satiksme - nav pareizi, ka viņiem ir tie paši likumi kā citiem satiksmes dalībniekiem. Viņi nekad nevienu nav nogalinājuši. Vienīgais, kas viņiem atliek, ir uz mājām paņemt viskija pudeli. Viņi krīt depresijā, un daudzi izšķiras par pašnāvību,» likuma iniciators teica laikrakstam «Independent».

Baisa dzērājšoferu statistika

Īrijā braukšana reibumā ir visai izplatīta problēma. 2007.gadā aizdomās par šādu pārkāpumu tika arestēti 18 851 šoferis, 2008.gadā 18 053 šoferi. Tas nozīmē, ka nedēļā tiek pieķerti aptuveni 347 dzērājšoferi. Īrija ir arī viena no līderēm alkohola patēriņā starp Eiropas Savienības valstīm.

Īrijas Autoceļu drošības iestāde jau paudusi viedokli, ka šāda iniciatīva būtu jānoraida, un uzsvēra, ka patiesībā vairums satiksmes negadījumu ar ievainotajiem un bojāgājušajiem notiek tieši uz reģionālajiem ceļiem.

Komentāri (55)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu